U kunt op twee manieren uw e-mail programma instellen voor het gebruik van uw e-mail op uw eigen computer, telefoon of tablet.

Ten eerste kunt u handmatig de gegevens ingeven in uw e-mai programma met gebruik maken van de gegevens die vermeld staan in de opleverbrief.
U heeft u wachtwoord, gebruikersnaam, pop3-server, smtp-server of IMAP server adres nodig.

Ook kunt u er voor kiezen om het automatisch voor u in te laten vullen in uw e-mailprogramma.
Voor de automatische manier volgt u onderstaande stappen:

Om een e-mail account aan te maken voor uw domeinnaam dient u als eerste in te loggen op uw CPanel met de inlog gegevens die u van ons per e-mail heeft ontvangen.
  • Ga naar E-mail Accounts onder het kopje 'Mail'
  • Klik op 'More' achter het betreffende e-mailadres en selecteer 'E-mail Client configureren'.
  • In het geopende scherm vind u 'Auto Configuration Scripts'. Kies in de linkerkolom uw e-mail applicatie uit.
  • Selecteer in de bijhorende rechterkolom het protocol via welke u uw e-mail wilt ontvangen. (Mocht u niet weten welk protocol te kiezen -> In de meeste gevallen kiest u voor 'POP3').
  • Selecteer 'Proceed' en daar waar er om gevraagd wordt: 'Uitvoeren'.

Uw e-mail client zou nu klaar voor gebruik moeten zijn.

Tevens vind u op deze pagina in CPanel ook de instellingen voor handmatige instellingen.