Als u nog geen e-mailaccount op uw toestel heeft ingesteld kunt u direct bij het openen van de Mail-app beginnen met het invoeren van de instellingen.
Wanneer u uw e-mailaccount als extra account gaat toevoegen klikt u in de Mail-app op 'Menu' > 'Account toevoegen'.

Als eerste kiest u het type account. Hier kiest u voor 'Overig (POP3/IMAP)'

In het volgende scherm kiest u meteen voor 'Handm. Instellen'. U hoeft hier verder nog niets in te vullen.

Nu wordt u gevraagd de instellingen voor inkomende e-mail op te geven. Deze stelt u als volgt in:

• Protocol: IMAP
  • E-mailadres: Uw e-mailadres
  • Gebruikersnaam: Uw gebruikersnaam.
  • Wachtwoord: Uw e-mail wachtwoord.
  • IMAP-server: mail.uw-domeinnaam.nl
  • Beveiligingstype: Geen
  • Serverpoort: 143

Wanneer alles is ingevuld klikt u op 'Volgende'.

De instellingen voor de uitgaande e-mail zijn als volgt:

• Gebruikersnaam: Uw gebruikersnaam. Deze heeft u van ons per e-mail ontvangen.
  • Wachtwoord: Uw e-mail wachtwoord. Ook dit heeft u van ons per e-mail ontvangen.
  • SMTP-server: mail.uw-domeinnaam.nl
  • Beveiligingstype: Geen
  • Serverpoort: 587

Wanneer alles is ingevuld klikt u op 'Volgende'.

In deze laatste stap kunt u het nieuwe e-mailaccount een naam geven. Daarnaast kunt u bij 'Jouw naam' uw naam of bedrijfsnaam opgeven. Deze krijgen ontvangers van uw berichten als afzender te zien.

Wanneer u nu op 'Volgende' klikt gaat u terug naar de Mail-app en bevindt u zich in het postvak-in van uw nieuwe e-mailaccount.