Pas URL's aan na verplaatsen van Wordpress site

Na het migreren van een Wordpress site naar een nieuwe omgeving kloppen de URL's in de sql database meestal niet meer en dienen deze aangepast te worden.

Normaal gesproken een redelijk zoekwerk waar dat ook alweer overal deze URL's gebruikt worden.

Open phpMyAdmin vanuit het CPanel.
Kies de Database waarin de Wordpress site zit verwerkt. Het is de database met o.a. de tabel 'WP_Options'.

Gebruik onderstaande Code waarin je de oldurl en de newurl dient te vervangen door de waardes die voor jou van toepassing zijn. Dit alles zonder afsluitende '/' (slash).

UPDATE wp_options SET option_value = replace(option_value, 'http://www.oldurl', 'http://www.newurl') WHERE option_name = 'home' OR option_name = 'siteurl';

UPDATE wp_posts SET guid = replace(guid, 'http://www.oldurl','http://www.newurl');

UPDATE wp_posts SET post_content = replace(post_content, 'http://www.oldurl', 'http://www.newurl');

UPDATE wp_postmeta SET meta_value = replace(meta_value,'http://www.oldurl','http://www.newurl');

Dit geheel run je in het tabblad 'SQL' van de betreffende database.

Vergeet niet om de entries in je 'wp_config.php' file aan te passen naar de werkelijkheid (te vinden in de root van je wordpress installatie).
define('DB_NAME', 'databasename');

/** MySQL database username */
define('DB_USER', 'username');

/** MySQL database password */
define('DB_PASSWORD', 'password');

/** MySQL hostname */
define('DB_HOST', 'localhost');

Een enkele keer werken de permalinks op je website nog niet, terwijl de website zich wel opent.
Om dit op te lossen, log je in op het admin gedeelte van je website en bevestig je nogmaals de keuze van de permalinks afhandeling.

Dit zou voldoende moeten zijn om je website weer te laten werken.
Nog steeds problemen? Tegen ons uurtarief kunnen we de site ook voor je verhuizen/werkend maken.